Zonder het zelf te weten ontketent een jeugdteam vol schaatstalenten een revolutie binnen het langebaanschaatsen. Tegen de stroom in, vol geloof in het onbekende, zetten twee trainers hun pupillen op de "klapschaats"; iets dat toen voor absurd werd gehouden. De durf en het plezier van een groep jonge mensen, ligt ten grondslag aan de grootste innovatie in het langebaanschaatsen tot nu toe.
Niet alleen vertelt de film het verhaal van de ontwikkeling van een revolutionaire schaats, het toont vooral de onbevangenheid en het geloof van jonge mensen, om conventies te doorbreken. MEER


VOORPREMIERE TIEN JAAR WACHTEN OP APPLAUS

Dinsdag 14 februari 2017.
Onder toeziend oog van Olympische rijders, Elfstedenwinnaars en ruim tweehonderd andere geïnteresseerden, is Tien jaar wachten op applaus in voorpremiere gegaan in zaal 1 van de bioscoop Kino in Rotterdam. Oud bondscoach Henk Gemser eerde uitvinder wijlen Prof. Dr. Ing. Van Ingen Schenau na afloop in een korte speech. De oud teamgenoten die aan de wieg stonden van de doorbraak van de klapschaats, ontmoetten elkaar na afloop weer voor het eerst sinds jaren. 

Premiere in bioscoop Kino Rotterdan

Premiere in bioscoop Kino Rotterdan